Galiana & Jiménez. INSIDE

Galiana & Jiménez. INSIDE. Valencia: Artics Produccions. apcd100 – DL: M-6119-2009. PVP: 10€




 

Gastos de envío incluidos para España / Shipping costs included for Spain; para el resto del mundo, consulte coste de envío / for the rest of the world, chek shipping cost; otros métodos de pago / other payment methods. Contacto / Contact: liquenrecords@liquenrecords.com

JOSEP LLUÍS GALIANA, soprano, tenor and baritone saxophones, tenetehára flute

GREGORIO JIMÉNEZ, live-electronics and sound processing

Gravat a l’estudi de Greogrio Jiménez (Bétera, València) tot al llarg de l’any 2008.

Presa de so, mescles i masterització: Gregorio Jiménez

Fotografies i disseny: Josep Enric Grau

Producció executiva: Josep Lluís Galiana & Gregorio Jiménez

Produït i editat per: Artics Produccions (www.artics.org)

Els músics Josep Lluís Galiana i Gregorio Jiménez han publicat el seu últim disc, INSIDE, una selecció de noves creacions instantànies de gran exquisidesa sonora i inusual relleu estètic.

 

El saxofonista Josep Lluís Galiana i Gregorio Jiménez (live electronics and sound processing) són dos creadors sonors d’àmplia i consolidada trajectòria en els camps de l’experimentació i la improvisació. Dos artistes imprescindibles de l’actual panorama sonor espanyol que mostren en el seu CD, Inside, el treball que venen realitzant en el terreny de la improvisació lliure electroacústica.

 

Editat i produït per Artics Produccions, Inside recull una sèrie de vuit improvisacions gravades, barrejades i masteritzades per Gregorio Jiménez al seu estudi de València tot al llarg del 2008.

Sempre a la recerca de noves mixtures sonores, Galiana/Jiménez exploren des de fa alguns anys l’electrònica a temps real en combinació amb altres instruments acústics. amb gran naturalitat i autenticitat. Estèticament, les creacions sonores de Galiana/Jiménez beuen de moltes fonts, recollint diverses influències de la música contemporània: de l’electroacústica al jazz (OxamSpeedblues o Wet dreams); del ruidisme a la música ètnica (Noisy o Tenetehára); del minimalisme a la free improvised music (BatecsDíptic o Nature).

 

Fundadors d’altres grups de creació sonora de relleu internacional com ara D’ArS ensemble, Mediterranean Electroacoustic Quartet, Ensemble Impromptu, Sound Toollers Electroacoustic Music i SET.UP.SO., Galiana & Jiménez han participat en importants festivals internacionals com el Synthèse, de Bourges (Francia); Audio Art 2007 Festival de Krakow (Polònia); Punto de Encuentro de la Asociación de Música Electroacústica de España; Primavera Electroacústica en La Habana (Cuba); Ensems de Valencia (España); NWEAMO, de San Diego-Califòrnia (USA); Festival Internacional de Alicante (España), i el Cicle de Creació Electroacústica a la Universitat Jónica de Corfú (Grècia), entre d’altres.

Josep Lluís Galiana & Gregorio Jiménez presenten en concert Inside en la Sala de la SGAE de València, l’11 de juny de 2009. Foto: Ferran Montenegro
Carmen Alborch, Josep Lluís Galiana, Inmaculada Tomás, Gregorio Jiménez, Toni Picazo i Josep Enric Grau, durant el concert-presentació de INSIDE en la sede de la SGAE en Valencia

TRACKLIST

1. oxam [ 7.52 ]

2. noisy [ 9.19 ]

3. tenetehára [ 5.23 ]

4. speedblues [ 5.41 ]

5. díptic [ 9.16 ]

6. batecs [ 3.37 ]

7. nature [ 10.28 ]

8. wet dreams [ 4.34 ]

La tecnología al servicio del arte; y la técnica al servicio de ambos

“Liberados de anteriores compromisos y certificando su buen estado de salud creativo, Josep Lluís Galiana y Gregorio Jiménez acaban de editar Inside: un nuevo proyecto conjunto cimentado por toneladas de horas de trabajo y una inteligente elección de los momentos inspirados. Como escribiera J.P. Sartre en 1946 durante la presentación de una selección de obras de Calder en París, hoy también podríamos decir que Galiana y Jiménez no sugieren el movimiento: lo captan.
Los autores trabajan con el color del sonido, la energía del timbre y la plasticidad de las transiciones. Dominan la poética de la imagen sonora como sólo pueden hacerlo quienes han interiorizado la sonoridad de sus instrumentos. Y con todo ello nos ofrecen una obra de puro deleite estético.

 

A lo largo de sus cincuenta y seis minutos, desde la orogénica Oxam hasta la peristática Wet Dreams, el disco presenta un universo casi infinito de siluetas, transformaciones y perspectivas, que cobran mayor sentido en cada audición; porque eso es lo que tiene una obra que camina con paso firme hacia la categoría referencial: agrada desde el primer contacto mejorando cuanto más se escucha.” 

 

JJ García RoyClasiforo 

Scroll Up